21.4.12

RENGINIAI: DESIGNERS SHOPPING NIGHT 2012

Žinot, kai bloga nuotaika ir gyvenimas nelepina, sunku prisiversti išsikebaroti toliau savo kambario ribų. Ką jau kalbėti apie viešas erdves, pilnas pažįstamų ar visiškai nematytų žmonių. Tačiau būtent dėl tos priežasties dažniausiai slogutis ir nepraeina. Dažniausiai tiesiog leidžiame neigiamoms emocijoms naikinti mūsų gyvenimą, užuot susitaikę su savimi ir leidę keletą akimirkų sau nuoširdžiai paliūdėti, o vėliau vėl jaustis gerai. Rašau apie tai ne šiaip sau. Pastaruosius mėnesius iš tiesų suabejojau gyvenimo prasme ir žmogaus, kaip būtybės egzistencija. Vis dėlto, Galiausiai, ankščiau ar vėliau, reikia susikauti su visais demonais, tūnančiais viduje, nes nors problemų ignoravimas yra pats patogiausia ir mažiausiai skausmo kelianti išeitis, jos nauda labai trumpalaikė ir visiškai nenaudinga. Vėliau ignoruojamos problemos kaupiasi, didėja, o galiausiai, žmogui palūžus, kaip pūliuojantis spuogas, išsitaško į visas įmanomas puses keleto kilometrų spinduliu. Bet net ir sprogus visoms emocijoms nevalia pasiduoti negatyvui. Būtent taip  padariau ir aš pati. Spontaniškumu nepasižymiu, dėl to džiaugiuosi bet kokiu bent kiek mažiau apgalvotu poelgiu. Ypatingai vakarykščiu sprendimu apsilankyti "Designer night shopping", į kurį užsiregistravau likus keletui valandų iki renginio pradžios. Tik įžengus į ankštą, kaip triušio urvas, erdvę, pranyko visos blogos mintys, besilankančios mano galvoje jau pusmetį, o pamačius jau pažįstamus veidelius, ir manąjį papuošė plati šypsena. Ir vėl susitikome su Toma , Sandra ir pagaliau susipažinau su Ugne. Atvirai kalbant, vis dar sunku patikėti, kaip jokių tiesioginių sąsajų neturintys žmonės gali taip puikiai bendrauti. Kavinėj užsipliurpėm tarsi pažinotumėm viena kitą metų metus. Kas liečia patį renginį, nelikau nei sužavėta, nei nusivylusi. Džiaugiuosi, jog tai buvo priežastis visoms susibėgti, susimatyti, aptarti naujausius įvykius, vykstančius gyvenime ir tiesiog smagiai pasibūti kartu. O drabužių ir daiktų, parduodamų renginyje, tikriausiai nepirkčiau net ir tuo atveju, jei būčiau milijonierė. Sutinku, kad buvo ne vienas akį patraukęs modelis, tačiau 800 lt už pačios prasčiausios medžiagos švarkelį arba 270 lt už paprasčiausią apyrankę iš stikliukų? Na, kol kas man tai neatrodo pats protingiausias pirkinys. Nors Aisčio Mickevičiaus pristatomi kvepalai net mane privertė svaičioti iš malonumo. Kainos nusprendžiau neklausti, kad nesugadinčiau gražios akimirkos, kuri susigadina kaskart, išgirdus nepalankią ir neprieinamą pinigų sumą, kurios reikalaujama ne laiku ir ne vietoje. Renginyje taip pat buvo galima išbandyti Mary Kay kosmetikos (apie ją plačiau galėsiu papasakoti kitą kartą, jei bus poreikis), tačiau net ir kosmetika manęs nesužavėjo. Ir ne dėl to, kad nemėgčiau šios firmos. Tiesiog visas MK subtilybes žinau ne prasčiau, nei pačios konsultantės, tad klausytis tos pačios informacijos tikrai nebuvo prasmės. Bet kokiu atveju, namo grįžau švytinti, kokios manęs mama nematė jau ilgą laiką. 

Ir dar žinot ką? Jau nebe pirmą kartą pastebiu, jog vienas paprasčiausių skausmo mažinimo būtų yra puoštis. Žinoma, tam turi būti laikas ir vieta: kas vaikšto su balinėm suknelėm kaimo vidury. Tačiau net ir menkiausia smulkmena gali padėti pasijusti bent kiek geriau. Ir visiškai nesvarbu, kad tai yra banalu, tuščia, kvaila ir paviršutiniška. Jei tai padeda bent kelioms akimirkoms vėl pasijusti žmogumi-PIRMYN. Už troškimą jaustis normaliu, niekas neturi teisės trenkti per galvą. Net ir tie, kuriems tai atrodo paika. 

Norėjau papasakoti kažką gražaus ir teigiamo, bet.. pamiršau. Na, kai prisiminsiu, duosiu žinią.
O ką tokią nuostabiai pavasarišką vidurpavasario šeštadienio popietę veikiate Jūs? 
Šįkart bučių ir linkėjimų nesiunčiu, kad neapsikrėstumėt jokiom depresijos apraiškom :D

29 comments:

  1. Jurgita21.4.12

    Galiu isduoti,jog kvepalu kaina yra 220pinigelio :)

    ReplyDelete
  2. Jurgita, na, tuomet nėra taip siaubinga, kaip tikėjausi :) Gal pati turi?:)

    ReplyDelete
  3. Žinok, aš tada kavinėj irgi sedėjau ir galvojau, kaip keista, matau visas pirmą kartą, o toks jausmas, kad pažįstu seniai seniai :) Ir tikrai labai smagu buvo! Tu atsitraukei nuo blogų nuotaikų, o aš nuo bakalauro rašymo :))))

    ReplyDelete
  4. Ugne, neabejoju, kad tiek mano, tiek tavo veikla prideda nemažai niūrių emocijų :D Tad smagu, kad penktadienio vakarą galėjome pailsėti be jų :)

    ReplyDelete
  5. kaip smagu skaityti tavo įrašus :)

    ReplyDelete
  6. Dalia, o man dar smagiau skaityti komentarus po jais ;)

    ReplyDelete
  7. Gera zinot, kad kazkas linksmai praleido Sestadieni, kai as tuo metu ejau i rinkimus i formacija ir pasirodziau KLAIKIAI. Jokiu sansu man ten patekt nebera.

    ReplyDelete
  8. Svarbu sutikti žmones, kurie spinduliuoja teigiama emocija, būten tokius ir sutikai, iš tavo įrašo sprendžiant. O tu, Kotryna, kad ir kas bebutų, laikykis !

    ReplyDelete
  9. MissJuDzyEnY , tiesą sakant šeštadienis pasitaikė ne toks geras, kaip kad aprašytasis penktadienis, bet vis viena, gerai, kad bent viena dienelė smagi pasitaikė ;) Nenuvertink savęs ir savo jėgų. Juk nežinai, kaip pasirodė tavo konkurentai ir kaip atrodei bendrame kontekste :)

    ReplyDelete
  10. Margarita, Tavo tiesa:) Tuomet ta energija ir pati užsikreti :)

    ReplyDelete
  11. Kokia tu žavi visada, Kotryna!

    ReplyDelete
  12. Eilini karta puikiai praleidom laika :****

    ReplyDelete
  13. Anonymous21.4.12

    Visiškai sutinku, kad "vienas paprasčiausių skausmo mažinimo būtų yra puoštis", tada savimi pradedi tikėti, padarai gerą įspūdį kitiems ir pamažu skausmas dingsta:)
    O aš penktadienio naktį buvau visa apsipūkavus plunksnomis - gaminau aksesuarus:))) buvau visiškai atsiribojusi nuo pasaulio ir atsidavusi tik kūrybai - beje, taip pat labai geras skausmo malšinimo būdas;)
    Kaip visada pukiai atrodei!

    ReplyDelete
  14. Tu esi šaunuuolė! smagu, kad prisijungei ir prasiblaškei!

    ačiū už smagiai praleistą laiką :)

    ReplyDelete
  15. Jūs merginos esate puikios, jog kalbas bloguose perkeliate prie kavos ar arbatos puodelio ir randate progų pasipuošti ir pasimaivyti.
    O dėl tos balinės suknelės kaimo vidury ;D tai, Kotryna, aš tau kaip tik išsiunčiau email'ą apie savo pūstą svajonių sijoną iš tiulio. ir nesvarbu ar kaime ar kambary ar prie jūros ant smėlio. jei norisi vadinasi reikia ;)

    ReplyDelete
  16. Rūtele, ačiūūū ;)

    ReplyDelete
  17. Sandra, tikrai tiesa;**

    ReplyDelete
  18. Ieva, taip, kūryba malšina neigiamas emocijas tikrai labai puikiai ;) Tiesiog kartais reikia ne tik atsiduoti kūrybai, bet ir užpakalį pajudint, būtent dėl to ir pasidaviau šiam renginiui :) Ir kaip tavieji aksesuarai? Pavyko?:)

    ReplyDelete
  19. Toma, AČIŪ ir Tau ;**

    ReplyDelete
  20. Živile, esi visiškai teisi: jei nori, vadinasi reikia : ) Tiesiog kažkaip kontekstas taip susidėliojo, kad viskam yra laikas ir vieta :) O kas dėl Tavojo sijono iš tiulio, tai manau, kad tiesiog visa tai ir yra tinkamas laikas bei vieta, kad ir labai netikėta :D

    ReplyDelete
  21. Anonymous22.4.12

    Kai prisiruošiu parašyti įrašą galėsi įvertiti:P

    ReplyDelete
  22. super atrodai ir laaabai dailus tavo švarkelis :) nepaslaptis iš kur?

    ReplyDelete
  23. Ieva, su nekantrumu lauksiu :)

    ReplyDelete
  24. Bendravarde Kotryna, Levis, tuoj papasakosiu apie jį ;)

    ReplyDelete
  25. labai grazus pamastymai del pasipuosimo, pasidabinimo, visiskai sutinku :)

    ReplyDelete
  26. Ačiū, Gintare ;)

    ReplyDelete
  27. Anonymous26.4.12

    pavalgyk

    ReplyDelete
  28. įvalgiau 7 kg. GANA?

    ReplyDelete
  29. Esu čia, norėdamas paliudyti, kaip šis galingas burtų ratukas, vadinamas daktare Ogala, padėjo man pagerinti mano santykius. Man skaudėjo širdį, kai mylimoji man pasakė, kad jis nebėra suinteresuotas vesti mane, nes kita ponia ant jo panaudojo juodąją magiją. Aš verkiau ir verkšlenau kasdien, kol taip blogai, kad kreipiausi į internetą pagalbos. Štai tada, kai perskaičiau atsiliepimą apie dr. Ogala, tada kreipiausi į jį pagalbos ieškant meilės ir savo gyvenimo. , jis padėjo man užrašyti galingą meilės kerą ir, mano nuostabai, po 24 valandų meilės burto, mano mylimasis grįžo ant kelių maldaudamas manęs atleisti. jo el. pašto adresas: drogalad02@gmail.com WhatsApp +2347049668119 ...

    ReplyDelete

© 2016 Kotryna Uogintaite