11.7.12

PROJEKTAI: FOTOSESIJA SU INGA

Niekuomet neturėjau tikros fotosesijos. Kartas nuo karto mintyse pasvaičiodavau apie tokį įvykį, tačiau viskas greitai baigdavosi priminus sau, jog nemoku tinkamai elgtis prieš fotoaparatą, o veido išraišką teturiu vieną vienintelę , kurios nenustačius nuotrauka man atrodo nenusisekusi. Taip pat tiesiog degte degu iš gėdos, kai žinau, jog mane kas nors fotografuoja ar filmuoja. Kad ir kaip norėtųsi turėti asmeninių nuotraukų, liudijančių kažkokį jaunystės įvykį, baimė fotoaparatams dažniausiai būna daug didesnė.
Tad šią vasarą nutariau padaryti galą visiems, nuo vaikystės likusiems kompleksams, o fotoobjektyvų baimė – vienas iš jų. Kaip ir daugelis dalykų mano gyvenime, ši fotosesija išsirutuliojo tarsi savaime.
Vieną kartą kažkokiu neaiškiu būdu atradau merginą, Inga Akucevičiūtę, savo laisvalaikiu užsiiminėjančia vizažu, fotosesijomis ir Mary Kay kosmetikos platinimu.  Ėmiau ir parašiau jai. Susitarėme dėl susitikimo ir jau po mėnesio kartu su mama sėdėjome erdviame ir jaukiame vieno Vilniaus mikrorajono bute, besiklausydamos sklandaus ir aiškaus Mary Kay kosmetikos pristatymo. Nors šią kosmetiką naudojame jau gerus ketverius metus, ilgą laiką buvau apleidusi jos naudojimą kasdienėje veido priežiūroje. Į susitikimą ėjau nesitikėdama pamatyti, išgirsti ar pajausti kažko naujo, tačiau po jos suvokiau, jog nenaudodama ir nesidomėdama MK naujienomis, praleidau daug puikių galimybių pataisyti odos būklei. Prižadėjau sau, jog pats laikas ištaisyti šią klaidą ir vėl kibti į šios kosmetikos naudojimą.
Po keletos dienų susitikimo vėl grįžau pas Ingą. Šį kartą su daug rimtesne priežastimi, kurios išpildymui kaupiausi jau eilę metų. Pirmuosius žingsnius žengiau su nemaža baime akyse ir širdyje: įsivaizdavau, jog vos atsiradus fotoaparatui, tiesiog prasmegsiu skradžiai žemę. Tačiau vos išvydusi nuoširdžią fotografės šypseną, bet koks nerimas dingo. Kibome į dekoratyvinio makiažo gudrybes bei darbus, po kurių pati negalėjau savęs atpažinti;  vėliau ieškojome tinkamų drabužių, kurių, pasirodo, prisirankiojau neypatingai daug ir ne visiškai tinkamų. Galiausiai, susiruošus ir išsiruošus į lauką, Vilniuje prapliupo lietus. Dabar telieka džiaugtis, kad pirmosios nuotraukos buvo daromos balkone, tad turėjau laiko apsiprasti prie fotoaparato. Pasirodo – visiškai neskauda. Lietus greit apstojo, tad iškeliavome laukan. Galiausiai visiškai pamiršau, kad mane fotografuoja ir tiesiog kantriai kartojau tai, ką mano nuostabioji fotografė liepė daryti.  Pačioje fotosesijos kulminacijoje supratau, kad atsikračiau ne tik fotoaparato baimės, bet ir žmonių fobijos besifotografuojant, man iki šiol tik pamačius žmones, susigūždavau ir fotografuojančio asmens prašydavau palaukti, kol aplink neliks nė gyvos dvasios. Nežinau, ar tai įvyko natūraliai ar dėl to, kad buvau tiek pridažyta, jog einantis pažįstamas žmogus, vargu ar būtų mane atpažinęs.
Fotosesiją baigėme vidurdienį, tačiau iki pat vėlaus vakaro praleidau svečiuose, bediskutuodama apie studijas, studentavimą ir bendras gyvenimo peripetijas. Nepastebėjau, kaip greitai ir  maloniai praėjo visa diena, o namo grįžau išsišiepusi it saulelė. Niekuomet netikėjau, jog fotosesija gali virsti tokiu maloniu užsiėmimu. Kitą dieną,  pamačiusi nuotraukas, nespėjau aikčioti. Keista ir neįprasta matyti save TOKIĄ. Kartais apimdavo jausmas, jog žiūriu ne į save, o į kitą žmogų.Viename komentare teko skaityti, jog atrodau nenatūraliai. Tikriausiai tai ir yra pagrindinis skirtumas tarp fotosesijų ir paprastų pasifotografavimų. Tačiau tai tik mano nuomonė, kuri gali stipriai skirtis nuo kitų nuomonių.
Be proto džiaugiuosi susipažinusi su šia nuostabia ir gabia mergina ir tikiuosi, jog su ja teks dar ne kartą pabendrauti.Ne tik dėl nuostabių nuotraukų ar puikaus Mary Kay kosmetikos platinimo, bet ir dėl milžiniško teigiamų emocijų pliūpsnio, kurio pastaruoju metu man taip reikėjo.

O kokios patirties besifotografuojant turite Jūs?

72 comments:

  1. nuotraukose atrodai įspūdingai, nerealiai, gražiai, nuostabiai! trūksta žodžių net! :)

    ReplyDelete
  2. Anonymous11.7.12

    Super. Esi labai fotogeniška.

    ReplyDelete
  3. Ziauriai graziai :0 As tau jau seniai sakiau kad tu lb grazi :))

    As vis kaupiausi paklausti is kur tokios nuotabios nuotraukos :) Padazyta tai tu tikrai nuo dusios taip, nemazai, bet labai graziai isryskino tavo naturaliai grazius bruozus :))

    super zodziu! :)

    ReplyDelete
  4. labai labai graži tu :) norėčiau, kad ir į mano akiraty užklystum kada:>

    ReplyDelete
  5. wowww!! nerealios nuotraukos, rimtai. atrodai stulbinamai! ♥

    ReplyDelete
  6. Tu tikrai tokia ne viena. Aš taip pat turiu baimę fotografavimuisi, o jei dar kas stebi, tai iš vis sustabarėju ir net pamirštu kvėpuoti.O šios nuotraukos tai tikrai, kaip iš mados žurnalo;))

    ReplyDelete
  7. Elija, vaau, AČIŪ :)

    ReplyDelete
  8. Ra, iš tiesų visuomet laikiau save ypatingai nefotogeniška. Gal vis dėlto viskas priklauso nuo fotografo?:)

    ReplyDelete
  9. Sandrute, Tavęs laukia panaši fotografo karjera (tikiuosi). Žinai mano požiūrį į Tavo talentą :) O dėl makiažo, lenkiu galvą žemai fotografei, kuri visas makiažo gudrybes išmano "iš prigimties" o ne kokių nors papildomų kursų :)

    ir AČIŪ ;**

    ReplyDelete
  10. Miela Simona,AČIŪ:) Iš profesionalo pagyrų sulaukti ypatingai malonu. o dėl akiračio, lauk asmeninės žinutės : )

    ReplyDelete
  11. Ačiū, Karolina :)

    ReplyDelete
  12. wings get burned, manau tokiose nuotraukose daugiau atsispindi fotografo darbas, o ne žmogaus prigimtis :) bet kokiu atveju, labai džiaugiuosi rezultatais ir tariu didelį ačiū už tokias širdį glostančias pagyras :)

    ReplyDelete
  13. Millda, aš turiu gebales kompleksų, o fotoobjektyvų fobija-vienas jų. Bet tikriausiai tokio tipo fobijos nesunkiai įveikiamos. To linkiu ir Tau :) ir dar kartelį ačiū už tokius gražius žodžius :) Pati žiūrėdama į nuotraukas sunkiai save atpažįstu :)

    ReplyDelete
  14. Mary, thank you ;)

    ReplyDelete
  15. Nerealiai graziai atrodai:))) jau ir facebooke rasiau, wow!
    Makiazas, tiesa, labai pakeite, bet kaip ir Sandra sake, puikiai isryskino tavo bruozus.
    Zodziu, labai labai grazi, net truksta apsakyti zodziu:*

    ReplyDelete
  16. Anonymous11.7.12

    Tu žymiai gražesnė po fotošopo, nes esi natūrali, bet great job:)

    ReplyDelete
  17. Atrodai tikrai nuostabiai! :)

    ReplyDelete
  18. Anonymous11.7.12

    Bet fotoshopo ant veido tai nepagailejo. Nesakau, kad negrazu, bet labai matosi :)

    ReplyDelete
  19. Sveikinu įveikus baimę :) Dažnai susiduriu su šia problema, bet fotosesijų vidury ž-monės visad atsipalaiduoja ir pradeda suprasti, kad tai tik fotoaparatas :)
    Beje, nuotraukos labai gražios, o ir tu simpatiška ^^

    ReplyDelete
  20. Labai žaviai atrodai!!! :) keista niekad neesu pagalvojus, kad kai kurie žmonės bijo fotografuotis, nes jei aš turėčiau galimybę pozuočiau ir pozuočiau :D galbūt dėl to, kad tuomet visiškai pasitikiu savimi:)

    ReplyDelete
  21. Labai labai grazios nuotraukos! atrodo, kad visai kitas zmogus, kai skirtingose pozose, mimikose pagautas! :)) as ir uzsinorejau fofosesijos:D

    ReplyDelete
  22. Labai vykusios nuotraukos! Kaip kažkas minėjo - makiažas tik paryškino tavo dailius bruožus :) bet kas man labiausiai įsiminė, tai paryškinti antakiai. Atrodo nepalyginamai gražiau ir išryškina bei užbaigia bendrą vaizdą. Neryškų antakių variantą puikiai galėtumei įpaišyti ir kasdieniniame makiaže :)
    Dar kart pasikartosiu, kad labai gražiai atrodai! Sėkmės pozuojant prieš objektyvą ir ateityje :)

    ReplyDelete
  23. Kaip tau tinka šypsotis plačia šypsena!!!(parodančia dantis :D)

    ReplyDelete
  24. O atsakymas į klausima,jog ir aš fotografavausi profesonalioje fotosesijoje,kuri kainavo laaabai brangiai,tačiau rezultatu neesu tiek patenkinta kiek norėčiau ;/

    http://torediary.blogspot.com/2011/10/my-photoshoot_04.html

    ReplyDelete
  25. wow, Kotryna, tavo šypsena atrodo tave visai kitu žmogumi padaro! jau seniai žaviuosi tavim, tavo įrašais ir blogu, atrodo paskaitai ir užsidegi pozityvu ar tiesiog susimąstai apie begalę dalykų! puikios nuotraukos, bėje! :)

    ReplyDelete
  26. Anonymous11.7.12

    Kiek mokejai uz fotosesija? :)

    ReplyDelete
  27. Anonymous12.7.12

    Aš irgi kurį laiką mąstau apie profesionalią fotosesiją:) Juk pati jaunystė reikia užfiksuoti pačius gražiausius metus kokybiškai.
    Tu labai gražiai užfiksuota!

    ReplyDelete
  28. Gražios nuotraukos, graži tu ir gražūs rūbai :D

    ReplyDelete
  29. Auste, labai ačiū :)

    ReplyDelete
  30. Anonime, visi mes gražūs, kol jauni :)

    ReplyDelete
  31. Anonime, čia jau tikriausiai skonio reikalas. Aš, jei būčiau fotografė, gal fotošopo būčiau visai nenaudojusi, tačiau šį kartą žmogus padarė taip, kaip jam atrodė priimtiniausia :) Juo labiau, reikia nepamiršti, kad ši mergina fotografuoja savo laisvalaikiu : )

    ReplyDelete
  32. Monica, tikriausiai tai nebloga terapija, priverčianti permąstyti savo baimes :) Ačiū :)

    ReplyDelete
  33. Careless, būtent. Manau, kad ši fobija yra tiesiogiai susijusi su pasitikėjimu arba nepasitikėjimu savimi: jei žmogus pasitiki savimi, tokių fobijų jis nepažįsta. Tačiau priešingu atveju, situacija tampa liūdnesnė :)

    ReplyDelete
  34. Dovi, labai ačiū :) Būtent mimiką turiu vieną, o jei fotografė sugebėjo iš manęs išgauti daugiau nei vieną, tai jau didelė pagarba :) PS. Parašyk jai, gal susitarsite ir Jūs :)

    ReplyDelete
  35. Kotryna, labai ačiū už tokius gražius žodžius. Vis mąstau apie tokį variantą, bet dar nedrįstu to įgyvendinti :) Gal artimiausiu metu prisiversiu juos pasiryškinti kasdieniame gyvenime :)

    ReplyDelete
  36. Viktorija, paprastai dantų nešiepiu :D Nepatinka man jie ir nelabai tinka prie veido :)

    ReplyDelete
  37. Viktorija dar kartelį. IŠ tiesų liūdna, kai žmogus liekas nepatenkintas fotosesijos rezultatais. Tačiau nenusimink ir pasiieškok kito fotografo, tokių dabar tikrai devynios galybės :)

    ReplyDelete
  38. Egle, oho, ačiū už pagyrų puodą :D Taip, šypsena žmogų paverčia visiškai kitu asmenimi, tik nesu įsitikinusi, ar tas kitas asmuo atspindi mane pačią ;)

    ReplyDelete
  39. Anonime, kaina kainai nelygu. Jei domina konkreti kaina, rekomenduoju suirašyti su fotografe ;)

    ReplyDelete
  40. Ieva, drąsiai rekomenduoju ir skatinu tai PADARYTI : ) juk nebe daug tos jaunystės ir teliko :D Laikas vis greičiau lekia, tuoj nespėsim sumirksėti, kaip pasensim, auginsim savo vaikus, vėliau anūkus, o gal kada nors ir proanūkius ;)

    Ačiū : )Kaip Tavo Amerika?:)

    ReplyDelete
  41. Prestige, AČIŪ : )

    ReplyDelete
  42. vauuuuuu. Atrodai kaip tikras modelis! Nuotraukos kaip iš žurnalo!

    ReplyDelete
  43. Oho, Rugile :) Ačiū už tokį gražų palyginimą ;)

    ReplyDelete
  44. Great blog! Nice pictures!

    http://www.mentrend.blogspot.be/

    ReplyDelete
  45. Julija12.7.12

    atrodai tiesiog fantastiskai!!! dazniau sypsodamasi rodyk dantukus nes kerinti sypsena tavo!

    ReplyDelete
  46. wow kokia nesveikai (geraja to zodzio prasme) grazi pirmoji nuotrauka! :) Ypac ta suknele.. :) super :)

    ReplyDelete
  47. Anonymous12.7.12

    Kokia graži tavo šypsena!!

    ReplyDelete
  48. Labai gražiai atrodai :) Kaip modelis.

    ReplyDelete
  49. Patrycja, thanks :)

    ReplyDelete
  50. Julija, ačiū :) gaila, pati sau nepatinku, kai rodau dantis ;)

    ReplyDelete
  51. Everyone loves fashion, ačiū už gražius žodžius ;) O suknelė mano iš paskutinio skambučio garderobo : )

    ReplyDelete
  52. anonime, dėkoju už pastebėjimą ;) O aš pati jos nemėgstu : )

    ReplyDelete
  53. Auste, ačiū. Labai miela girdėti (tiksliau skaityti) tokius gražius žodžius ;)

    ReplyDelete
  54. Žavi fotosesija ;)

    ReplyDelete
  55. bet kaip makiažas pakeičia žmogų, žiauriai gražiai atrodai nuotraukose. Na, tu ir be tiek špakliaus esi graži, bet dabar tai išvis nerealiai išryškėja patys gražiausi bruožai. Gaila, kad aš šitaip nemoku pasidažyt. Labai gražios nuotraukos, atrodai nuostabiai. O man pačiai fotosesijos visokios labai patinka, jei fotografas sako, ką daryt ir moka fotografuoti:) O tavo nuotraukos tai labai labai patiko :)

    ReplyDelete
  56. lambofgod14.7.12

    Sypsena tave puosia, tikiuosi gyvenime daug sypsaisi :)

    ReplyDelete
  57. Vaida, labai dėkoju už tokius gražius žodžius. O kas liečia makiažą, savo kailiuku įsitikinau, kad kuo daugiau praktikos ir nesėkmių, tuo geresnis rezultatas ateityje ; ) Įgūdžiai formuojasi ne vieną ir ne dvi savaites ;)

    ReplyDelete
  58. lambofgod, ačiū :) nežinau, ar daug. Manau galėčiau ir daugiau šypsotis, tikiuosi man tai pavyks ;)

    ReplyDelete
  59. stunning outfits!

    ReplyDelete
  60. makiazas superinis!!

    ReplyDelete
  61. makiazas superinis!!

    ReplyDelete
  62. ačiū, gegutėle;)

    ReplyDelete
  63. Visiškai Tave suprantu. Mane taip pat nuo mažų dienų kamuoja fotoaparatų fobija, kuri kitiems nesuvokiama :).

    Puikiai atrodei. Kaip kiti minėjo makiažas ar potošopas – tai neturi prasmės. Svarbiausia rezultatas. O jis puikus :).

    ReplyDelete
  64. Do, labai ačiū už gražius žodžius :)
    ir tvirtai tikiu, kad tai vieni kvailiausių kompleksų, labai lengvai pataisomų teisingo žmogaus ;) To paties linkiu ir Tau :) nes maniškis kompleksas pamažu traukiasi iš rytų fronto :)

    ReplyDelete
  65. Nuotraukos žavios iš tiesų. ;)
    Tik plaukų galiukus norėtųsi pakirpti,nes jau suvargę. ;)

    ReplyDelete
  66. Gintare, ačiū :) ir taip, žinau. Plaukai atrodo siaubingai, bet vis neatrandu laisvos sekundės užsirašyti pas kirpėją ar susiskambinti su teta :D Tikiuosi, kad išleistuvės privers tai padaryti : )

    ReplyDelete
  67. Esu čia, norėdamas paliudyti, kaip šis galingas burtų ratukas, vadinamas daktare Ogala, padėjo man pagerinti mano santykius. Man skaudėjo širdį, kai mylimoji man pasakė, kad jis nebėra suinteresuotas vesti mane, nes kita ponia ant jo panaudojo juodąją magiją. Aš verkiau ir verkšlenau kasdien, kol taip blogai, kad kreipiausi į internetą pagalbos. Štai tada, kai perskaičiau atsiliepimą apie dr. Ogala, tada kreipiausi į jį pagalbos ieškant meilės ir savo gyvenimo. , jis padėjo man užrašyti galingą meilės kerą ir, mano nuostabai, po 24 valandų meilės burto, mano mylimasis grįžo ant kelių maldaudamas manęs atleisti. jo el. pašto adresas: drogalad02@gmail.com WhatsApp +2347049668119 ...

    ReplyDelete

© 2016 Kotryna Uogintaite