24.2.13

ASMENIŠKUMAI: SEKMADIENIO NE-MALONUMAI

Jei pavadinčiau šias procedūras malonumais - meluočiau. Jei teigčiau, kad jas atlieku kiekvieną sekmadienį - būčiau melagė kvadratu. Tačiau žinau, kad jei turėčiau daugiau kantrybės, laiko ir valios, šios apeigos taptų kiekvieno sekmadienio pasirinkimu. Su nuoskauda prisimenu, kai sekmadienio popietes vadindavau tinginiadieniais, kurių metu galėjau atlikti visus per savaitę susikaupusius darbus. Dabar, jei laiko pakanka, neužtenka sveikatos ir motyvacijos atlikti visus nemalonius grožio ritualus.
Reikia pripažinti, kad retas kuris turi laiko kasdien puoselėti rankų odą, veido odos elastingumu ir gilesniu valymu ar paprasčiausiu kūno maitinimu. Tad logiškiausia išeitis būtų paskirti bent vieną dieną per svaitę visoms šioms procedūroms atlikti.
Šį įrašą norėčiau pradėti pristatydama naują kasdienį ritualą. Pagaliau priverčiau pakelti savo užpakalį ir nunešti jį ten, kur parduoda ricinos aliejų, naudojamą plaukų augimo skatinimui. Daugelis vartotojų teigia, jog nuolatinis šio aliejaus naudojimas padeda užauginti tamsias, ilgas ir tankias blakstienas. Pati jo veiksmingumo įvertinti vis dar negaliu, mat naudoju jį vieną savaitę, tačiau šventai tikiu, kad po kelių mėnesių vartojimo pastebėsiu skirtumą ir nustosiu verkšlenti dėl trijų likusių blakstienų. Tiesa, pastebėjau, kad net ir iš trijų blakstienų galima sukurti neblogą akių kompoziciją, tereikia trupučio kantrybės, gero blakstienų tušo, kuris nėra pernelyg skystas (paprastai nauji tušai pasižymi itin dideliu skystumu) ir šiek tiek laiko. Pasikankinus prie kiekvienos akies kiek ilgiau nei tris sekundes, galima išgauti neblogą rezultatą net ir pačių silpniausių blakstienų turėtojoms.
Vieno buteliuko aliejaus turėtų užtekti ilgesniam, nei pusės metų laikotarpiui, o jį patogiausia tepti senu išplautu blakstienų tušo aplikatoriumi. Aš pasirinkau seną gera Lancome Hypnose šepetėlį, kurio forma pasirodė pati tinkamiausia visoms blakstienoms padengti.
P.S. prieš atliekant šį ritualą, įsitikinkite, jog ant šepetėlio neliko jokių tušo liekanų.

Antruoju žingsniu norėčiau vadinti kūno maitinimą. Normalūs žmonės šį veiksmą tikriausiai sugeba atlikti dažniau, nei kartą per savaitę. Man, deja, nepavyksta šio ritualio atlikti net kartą per septynias dienas.
Šiam veiksmui atlikti šiuo metu renkuosi natūralų ZURI kūno ir plaukų plaktą sviestą. Šiuo metu niekaip negaliu atrasti informacijos apie produktą, tačiau jį įsigyti galima internetinėje ekologiškų produktų parduotuvėje. Kaina, kaip ir daugelio ekologiškų produktų, nėra pati draugiškiausia studentiškoms kišenėms, tačiau produktas labai geras. Oda minkšta ir švelni išlieka keletą parų po kremo panaudojimo, o neutralus kvapas atsinaujina ne prasčiau už brangiausius nišinius kvepalus. Tiesa, aromate jaučiamos taukmedžio sviesto natos, tačiau priešingai, nei būtų galima numatyti, šį kartą taukmedis kvepia stebėtinai maloniai.
 100ml priemonės kaina gali siekti 50lt. Už panašią sumą The Body Shop parduotuvėje galima įsigyti dvigubai didesnį kiekį kūno sviesto. Tiesa, aš pati TBS kūno priemonių atsisakiau prieš gerą pusmetį. Iki tol vilioję įvairūs aromatai galiausiai atsibodo ir supratau, kad tai tėra labai gražius prekybininkų triukas, o pačios priemonės nėra ypatingos sudėties ar unikalaus veikimo. Tad daugiau TBS produktai mano kosmetikos lentynoje nebegyvena.
Ilgą laiką trypčiojusi vietoje, pagaliau nutariau išmėginti prakaitavimo mažinimui skirtą priemonę. Buvau nusprendusi įsigyti pilną Perspiguard antiperspiranto pakuotę, tačiau prieš savaitę pro mano ausis praskriejo puiki žinia apie galimybę įsigyti dvi Driclor pakuotes už vienos kainą, tad nė neabejojusi nutariau, kad užuot planavus, laikas imtis veiksmų.
Priemonę panaudojau du kartus ir prakaitavimas pastebimai sumažėjo. Atsižvelgiant į nuolatinę neigiamą informaciją apie galimą vėžio rizikos didinimą naudojant šią priemonę, stengsiuosi jį naudoti kuo rečiau.
Kitas, ne mažiau svarbus dalykas - kaukė veidui. Šiuo klausimu esu didelė nevala, tačiau stengiuosi valdyti savo tinginystes ir bent kartą per savaitę palepinti veidą kauke. Vienintelė kaukė, kurią šiuo metu naudoju, Mary Kay BOTANICAL EFFECTS. Jau po pirmojo jos naudojimo jaučiamas akivaizdus, bet trumpalaikis efektas. Tikriausiai būtent tokia ir yra kaukių paskirtis.
Galiausiai, visą maskaradą vainikuoja keli rankų priežiūros etapai. Vis dar kovoju su tinguliu nagų priežiūros visatoje. Kadangi turiu iš prigimties labai dailius ir tvarkingus nagus, nuo ankstyvų dienų buvau įpratusi, kad "nagai susitvarko savaime", jų nereikia papildomai prižiūrėti, o visos priemonės, skirtos nagų priežiūrai - aukštasis pilotažas.
Kartas nuo karto sengiuosi nagus pamirkyti bjauraus kvapo vonelėse, po kurių visame kambaryje pasklinda nepavydėtinas chloro kvapas, o vėliau nagus palepinu permatomu Sally Hansen nagų laku, skirtu nagams stiprinti ir greitinti jų augimą. Nemanau, kad kuri nors iš dviejų priemonių verta didesnio dėmesio, tad jei turite galimybę išmėginti vieną jų - negaiškite laiko, jos neveiksmingos.
 Šią savaitę užsisakiau visų išgirtą Nail Tek II nagų priemonę ir tikiuosi, kad atsiliepimai apie ją bus kur kas teigiamesni, nei pastarųjų produktų.
 Šiandien tikriausiai vienas tų neįprastai ramių sekmadienių, kai galėjau leisti sau visas išvardintas prabangos priemones, tad sėdžiu visa švytinti iš vidaus ir su nekantrumu laukiu naujos savaitės, žadančios į mano gyvenimą atnešti daug daug netikėtų atradimų.

20 comments:

  1. Fainai, kaip paskaityt buvo. Ir suzinojau, kad ne as vienintele neturiu laiko daugiau nei (geriausiu atveju) karta i savaite 'pasilepinti'.
    O sekmadieniai tam yra tiesiog puiki diena! Dar kai gyvenau su mama visada susesdavom sekmadienio vakarais ir tada jau geras filmas, visokie manikiurai, pedikiurai :)
    Ziauriai smagu. Skemadieniai visada man tokia lazy namu diena :)

    ReplyDelete
  2. Jezau skaitau ir nesuprantu is kur tiek kantrybes,pasisventimo visom procedurom. As siuo klausimu visiskai nemoteriska :) Visiskai apsileidus, ir tas apsileidimas toks didels, jog net nezinociau kaip ji isvaryti, isigyvenes kaip seimos narys. As pavyzdziui tuso net kartais nenusivalau ir anei byra blakstienos anei ricinos reikia. :)
    Man kazkaip popiete geriau su knyga kokia praleisti ar studijom nei pikules grozio maratona daryti :)

    Bet siaip dziaugiuosi, kad daliniesi ir apzvelgi produktus, ypach jog lieki objektyvi, nezinau daugiau tokiu blogu so keep going! :)

    ReplyDelete
  3. Auste, tikra tiesa :) Deja, pastaruoju metu per šį pusmetį tokių sekmadienių teturėjau gal du (atrasis buvo šiandien:D)

    ReplyDelete
  4. Anyžiai, puikiai suprantu Tave. Kaip ir minėjau, tikriausiai tokia gaudybe procedūrų pasilepinau antrą kartą per visą pusmetį. Priversti iš tiesų sunku, o dar sunkiau atrasti laiko.
    Tiesa, kalbant apie laiką, manau kaukę užsidėti pakanka vos kelių minučių (paprastai kokių 30sek.), o ją užsidėjus galima ir knygą skaityti, ir paskaitoms ruoštis. :)
    Ir ačiū už atsiliepimą, labai labai smagu skaityti tokius pozityvius komentarus :)

    ReplyDelete
  5. Ai, aš irgi tokia tinginė, o šiaip tai kartais taip gera - pasilepinti: kaukės plaukams, veidui, nagų lakavimai ir kt. grožio procedūros. Visai smagiai šie moteriški dalykėliai nuteikia ateinančiai savaitei.

    Gražios ir darbingos naujos savaitės :)

    ReplyDelete
  6. Ema, tikra tiesa :) Ačiū, Tau taip pat :)

    ReplyDelete
  7. Šaunuolė!
    Tik vis dėlto pasakyk kaip prisiverti pakelt užpakalį ir tai padaryt :D Aš irgi siaubinga tinginė tokioms procedūroms... O jei jau prisiverčiu nueiti ir tai padaryt, tai vos įėjus į vonią suprantu, kad bus kokia viena greitai ir menka procedūra, nes visgi tingiu kitoms :D
    2012 sausį buvau sugalvojus, kad kiekvienas sekmadienis turėtų būt toks... ir ką, du kartus ir buvo o visi kiti 50 likę nė pro kur :D

    Beje, jei Nail Tek II nepadės (o man ir nepadėjo ir nepatiko), gali dar pamėginti jei tik noro yra Nail Repair Micro Cell 2000 (yra skaidrus ir matinis) iš patirties, pastarojo veiksmingumas buvo didesnis :)

    O šiaip tikrai šaunuolė esi, taip ir toliau palepink save, kad ir kiekvienos dienos vakarą vis po vieną mažą procedūrą ;)

    ReplyDelete
  8. Dieter, deja, sėkmės recepto nėra. Pati prisiverčiu tik tuomet, kai mane aplanko įkvėpimas ir optimizmo pliūpsnis, norint pasigražinti :D
    Kita vertus, per prievartą atliekamos šios procedūros gali nebūti tokios veiksmingos. Skubos darbą velnias neša :)
    O dėl Nail Tek, labai daug vilčių dedu į šią priemonę. Visų pirma dėl to, kad mano nagai ir taip nėra stipriai problematiški, jiems tereikia papildomos pagalbos ir tikiuosi, kad Nail Tek ją suteiks :) Jei nepadės - tikrinsiu Tavo parekomenduotą priemonę :)

    ReplyDelete
  9. Smagus irasas:)
    As irgi naudoju ricinnu alieju blakstienoms. Tepu kas vakara ir palieku nakciai, taciau vis padarau pertrauka - del to, kad uzmirstu;D Paskui vel susiimu - ir taip pasaka be galo:)
    Anlsciau sekmadienius ir as paskirdavau grozio ritualams,taciau atsiradus mazajam seimos nariui dienotvarke diktuoja mazoji panelyte:)

    ReplyDelete
  10. Supergirl, sveikinu su šeimos pagausėjimu :)

    O kokie tavo asmeniniai atsiliepimai apie ricinos aliejaus naudojimą? Ar pastebėjai bent menkiausius pokyčius nuo to laiko, kai pradėjai jį naudoti?:)

    ReplyDelete
  11. Kažkada naudojau riciną blakstienoms. Ir ne tik joms, bet ir antakiams. Tai ilgainiui naudojanta tikrai pasimato rezultatas. Blakstienos būna tankesnės, ilgesnės. Tačiau dabar nebegaliu naudoti, nes kažkaip labai gražut akis pradėjo ricina.
    Kas dėl nagų stipriklių, tai esu girdėjus, kad Nail Tek padeda tol, kol tepi, nustoji tept, ir poveikis dingsta.
    Patinka tavo blogas ;)

    ReplyDelete
  12. Ritute, tikiuosi ir aš pamatyti rezultatus. O jei ne - bent placebo efektą :D Apie Nail Tek girdėjau lygiai tą patį, tačiau mano manymu geriau turėti bent keletą mėnesių stiprius nagus, nei tokių neturėti visai :D
    Ačiū ačiū :)

    ReplyDelete
  13. Jeigu labai nusivilsi Nail Tek, tai siūlau išbandyti Allesandro - Express Hardener :) pusantro mėnesio patepliojus nagai išlieka stiprūs apie metus laiko :) tik kad deficitinė prekė, sunku rasti.. Vokietijos Dooglas, tai nors vežimu vežk :D o pas mus ir nėra...

    ReplyDelete
  14. del ricinos aliejaus naudojimo - naudojau kazkada seniau, tai jau po dvieju pirmu savaiciu pamaciau rezultata, tikrai ilgesnes ir siek tiek tankesnes tapo. naudojau gal pora menesiu, tada padariau petrauka ir atgal orie jo nebegryzau, nors tikrai reiktu:) buvau ir antakius pradejusi tepti, bet ant ju skirtumo nepastebejau, gal per mazai laiko praejo:) tiesa, pastebejau kad spuogeliu daugiau pradejo rastis tai del to meciau antakius tepti:D

    ReplyDelete
  15. Ritute, teks pasidairyti ir šio :D Gaila, Vokietijos rinka man nėra lengvai prieinama, tad visa kas priklausys nuo Nail Tek veiksmingumo, o jam neveikiant - nuo tarpininkių :D

    ReplyDelete
  16. Ieva, tikrai laikas pradėti blakstienas tepti iš naujo :)
    O dėl spuogelių, galbūt didelė aliejaus dalis pateko ant odos ir sureagavo alergiškai, tad tikriausiai reikėtų stengtis tepti aliejų tik ant plaukelių, kuo įmanoma labiau vengiant sąlyčio su oda :)

    ReplyDelete
  17. Na,jeigu noreciau isigyti kosmetikos,tia pirmu numeriu skaityciausi tavo postus ir ieskociausi geriausio varianto savo odai,nes matau panasiu problemyciu,kiek mazesniu ir tu turi:)(kaip ir as:)

    ReplyDelete
  18. Kotryna, kur dingo tavo pajuode paakiai? :D
    tas kuno sviestas gal ir geras, bet kai pabaigsi induka, geriau nusipirk gryno taukmedziu sviesto (apie 400g pokas sveikuose produktuose kainuoja 40lt) ir susidek i ta pati inda :) man 150g induko kasdien naudojant uzteko ~2men. geris neispasakytas, oda svelni lygi grazi ir jauciasi ta tokia dregme sulaikyta joje- iki kito duso :) TBS uzsipirkau 3 sviestus per superines akcijas UK, bet jauciu kai juos isnaudosiu, vel grisiu prie taukmedzio, poveikis nepalyginamas :). o nagams geriausias stipriklis yra Frenchi, buna bazese arba po minsko iki esancioj mazoj baisioj rusiskos kosmetikos parduotuvej :)

    ReplyDelete
  19. Daiva, visų pirma, labai labai smagu skaityti, kad pasitikite mano nuomone :) Bet kokiu atveju, esu visuomet pagelbėti :)

    ReplyDelete
  20. gegute, hm, nežinau, kur jie pranyko :D Tikriausiai jų dingimo priežastis - daugiau miego. O miegoti pradėjau tikriausiai dėl jau mėnesį trunkančio Vitamino B ukolų leidimo į sėdimąją. :D
    Jei neklystu, namuose taukmedžio sviesto turiu ir dabar, man jo grynasis kvapas šiek tiek erzina uoslę, nežinau kodėl, bet man jis smirda krakmolu, kokį išgauna močiutės, gamindamos cepelinus. Prieš metus mėginau jį naudoti, tačiau jausdavausi mieganti tarp bulvinių blynų arba cepelinų, tad palikau jo naudojimą mamai ir broliui :D Bet šiaip iš tiesų labai geras produktas :)
    Taip, dėl TBS visiškai Tau pritariu, man buvo keli indeliai TBS sviesto likę, tačiau nutariau jų nenaudoti, keletą pardaviau, o kitus išdalinau, nes pastaruoju metu jau ne tik konsistencija, bet ir kvapas erzina, kaip niekad stipriai.
    Fenchi stipriklio eisiu pasidairyti po tas rusiškas parduotuvėles :)

    ReplyDelete

© 2016 Kotryna Uogintaite