30.8.13

ASMENIŠKUMAI: APIE PIRMUS KARTUS

Ne apie kosmetiką šiandienos daina. Tiesa, ir ne apie drabužius, kaip buvo galima spėti iš nuotraukų: apie pokyčius ir jų svarbą šiandien laikas pagvildenti.
Niekam ne paslaptis, kad iki visų išsvajotos vasaros pabaigos teliko kelios varganos dienos. Dauguma mokinukų jau spėjo pradėti guostis rudenį laukiančiais vargais, naujais sunkumais, nepaliaujamai šalčiau pučiančiu vėju ir nepalyginamai vėsesnėmis naktimis. Taip, galbūt artėjantys mokslo metai ir šaltasis metų sezonas - malonumas mažas, tačiau net metų laikai išsidėstė taip, kad dinamiką ir nuolatos užklumpančius iššūkius jaustume kiekvieną dieną.
Neretai pokyčiai nebūna patys maloniausi išgyvenimai - pirma rugsėjo pirmoji mokykloje, vėliau gimnazijoje, pirmasis persikraustymas, pirmasis ir paskutinis vidurinio ugdymo įstaigos baigimas, pirmasis darbas, nauja mokslo vieta, nauji žmonės, naujos taisyklės, naujas gyvenimo ritmas, neretai - naujos problemos ir nauji jų sprendimo būdai. Retas kuris pasakytų, kad išėjimas iš komforto zonos malonus ir neskausmingas procesas. Tačiau visi jie būtini, kad dar ir dar kartą perlipę per save ir savo įsišaknijusias gyvenimo taisykles išmoktume į save ir aplinką žvelgti visa matančiomis akimis, o savyje atrastume naujas savybes ir naująjį aš.
Tik perlipus per savo įprastines ribas ir išgyvenus pačius sunkiausius pokyčius gyvenime galėsim pamatyti, kaip toli pažengėm ir kaip toli nuėjom.

9.8.13

APŽVALGOS: TOO FACED BETTER THAN FALSE LASHES


Jau gerą pusmetį visas užatlantis nenustoja kalbėti apie šį fenomeną blakstienų tušo srityje - Too Faced Better Than Fale Lashes. Tušą, suteikiantį netikrų blakstienų efektą. Lietuva šios naujovės atžvilgiu taip pat neliko nuskriausta, jau keletą mėnesių šią sensaciją galima aptikti didžiuosiuose kosmetikos prekybos centruose (o tiksliau turinčiose Too Faced stendus parduotuvėse - Douglas, Sarma, Krisiana).
Turėdama galimybę šį tušą išmėginau ir aš. Visas procesas užima daugiau laiko, nei užtruktų pasidažyti paprastų blakstienų tušu, mat viskas vyksta trimis etapais: iš pradžių blakstienas reikia padengti juodo tušo sluoksniu, vėliau ant padažytų blakstienų tepti į suveltą vatą panašią priemonę,  o ant jos ir vėl krauti smalos sluoksnį.
Reziume - technologija iš tiesų labai įdomi, o efektas akivaizdus. Žinoma, dirbtinių blakstienų nepastebėjau, tačiau pastarųjų ilgis gerokai padidėjo. Tiesa, nuplauti šią priemonę sunkiau nei įprastą blakstienų tušą. Taip pat gąsdina lietuviškai išpūsta kaina - mūsų bočių žemėje jį įsigyti pavyktų paklojus visus 170 litų, kai už atlanto jo kaina tesiekia 30 žaliukų.
Priemonę rekomenduoju toms, kas gali ją įsigyti už sveiką kainą arba toms, kurios gali neriboti savęs savo noruose ir pirkti tušus, kainuojančius pusę studentiško kambario nuomos
© 2016 Kotryna Uogintaite