20.3.16

Mados Infekcija 2016

Mados Infekcija - neabejotinai vienas svarbiausių metinių mados renginių Lietuvoje. Nepaisant daugelio kitų kasmetinių individualių dizainerių kolekcijų pristatymų - Mados Infekcija vis dar išlieka tuo renginiu, į kurį pažiopsoti norisi nepaisant savo asmeninės draugystės su mada ar mados industrija.

Pilnametystės sulaukęs lietuviškasis mados festivalis šiais metais ieškojo Džeimso Bondo aukų. Ar rado? Atsakyti į klausimą reikėtų kiekvienam asmeniškai, tačiau akivaizdu, jog pasižiūrėti tikrai buvo į ką. Dvi dienos, kupinos laukimo, smalsumo, be proto gražių žmonių, nuostabių performansų ir puikios draugijos - visa, ko reikia, kad pasijustum tikrai grįžęs į namus.

Daugelis Mados Infekcijos renginio koncepcijų kartojasi metų metus, tad kartais norėtųsi pakomentuoti "tą jau mačiau prieš penketą metų". Kad ir kaip bebūtų, norisi pripažinti, jog kai kurie kūrybiniai sprendimai verti didelės pagarbos. Galbūt faktas, jog renginio metu svečiai iš salės nėra išleidžiami ir įleidžiami gali atrodyti kiek akiplėšiškas ir agresyvus, visgi tokiu būdu užtikrinama, jog svečiai performanso metu gerbs madą ir išlauks iki renginio pabaigos arba artimiausios pertraukos. Kitais žodžiais kalbant - jei pakako noro atvykti į renginį, būk mielas, gerbk jame dalyvaujančius kūrėjus bei jų darbą - išlauk iki renginio pabaigos. Tokiu sprendimu išvengiama masinių migracijų iš pagrindinės salės nusivylus pasirodymu, kaip kad įvyko 2015 metų InŽi kolekcijos pristatyme.

Irį nors vis dar išlieka labai daug pastabų renginio organizatoriams (pastabos ir paburbėjimai labiausiai taikytini strategams, biudžetininkams bei kitiems su verslo puse susijusiems asmenims), ypatingą padėką norisi išreikšti kūrybinei renginio grupei bei festivalio pradininkėms Sandrai Straukaitei ir Renatai Mikailionytei. Be šių nuostabių ir visuomet kūryba degančių asmenybių nebūtų ne tik Mados Infekcijos, bet ir lietuviškosios "mados savaitės". Taip pat norėtųsi stipriai padėkoti kiekvienam renginyje dalyvavusiam dizaineriui - kiekvienas pasirodymas turėjo savo koncepcijas, individualų suvokimą bei savitą auditoriją. 

Tiesa, jau eilę metų Mados Infekcijos renginys tapo ne tik kūryba ir mada alsuojančiomis dienomis, bet ir galimybe prisiminti, kiek daug gražių žmonių turime savo šalyje. Gražūs buvo visi - tiek podiumu žengiantys modeliai, tiek renginio svečiai.

Taip pat dėkoju renginio organizatoriams už suteiktą akreditaciją bei galimybę pamatyti lietuvišką madą iš arti. Už nuotrauką dėkoju   Vincui Alesiui, už naujus skruostikaulius Alionai, o už sėdimą vietą renginio metu ir naktinius burgerius Akvilei iš portalo swo.

No comments:

Post a Comment

© 2016 Kotryna Uogintaite