31.1.14

"INIKA" makiažo pagrindo apžvalga

  Užuot spiginančiai šaltą pirmadienio rytą saldžiai miegojusi, jau 9.30 savo nosį šildžiau Vilniaus Šekspyro viešbutyje, vienoje iš salių talpinusiame klaipėdiečių Bioeco komandos rengiamame tinklaraštininkų susitikime (apie pirmąjį mūsų susitikimą galima paskaityti čia) Šį kartą šaunioji Bioeco komanda paruošė gardžius paryčius ir daug skanių diskusijų apie dekoratyvinę kosmetiką.
  Gavome antrą šansą artimiau susipažinti su dekoratyvine INIKA ekologiška kosmetika. Pastaroji išrinkta pačia geriausia ekologiškų dekoratyvinių priemonių tarpe. Klausiausi ir trūkčiojau pečiais -  iki šiol itin didelio pasigėrėjimo nesukėlė, o  pirmojo susitikimo metu gautas kreminės pudros mėginukas privertė stipriai suraukti nosį. Galiausiai, įsikalbėjus apie begalę grožio procedūrų ir dekoratyvinės kosmetikos privalumus, nutariau suteikti tam pačiam makiažo pagrindui antrą šansą ir, nepaisant minusų, kuriuos jaučiau, panaudoti jį bent kelias dienas iš eilės. Galbūt pirmas įspūdis buvo klaidingas?
  Tad jau kelias dienas testuoju kreminį skystą INIKA makiažo pagrindą ir bandau įžvelgti daugiau, nei iki šiol įžvelgtus minusus (natūralus produkto kvapas verčia pudrą kvepėti žolių puokšte; pudra itin greit įsigeria, tad darbuotis reikia itin greitai, nesuteikia didelio maskavimo, stipriai stangrina veido odą).
  Keista, tačiau prie išvardintų minusų galima priprasti - makiažo pagrindas, nors dengiasi pakankamai sunkiai ir  ypatingai plonu makuojamuojamuoju sluoksniu, suteikia nematomą lygesnės odos šydą. Ir nors esu prisiekusi stipresnių makiažo pagrindų gerbėja, šis suteikia lengvą sveikos odos efektą. Keista, tačiau visą dieną makiažas išlieka vietoje: nenubyra, nenusitrina, oda beveik neblizga.
  Be abejonės, skystą makiažo pagrindą naudojau su kitais kosmetikos produktais, užtvirtinimui rinkausi birią pudrą, o prieš tepdama makiažą tepiau drėkinamąjį kremą, tačiau bendrame veido odos tonuso ir išvaizdos kontekste pudra pasirodė pakankamai šauniai, norėtųsi išbandyti tos pačios firmos birią pudrą ir stebėti bendrą priemonių sąveiką kartu.
  Išvada - antrą kartą šio makiažo pagrindo gal ir nepirksiu, tačiau šio neišmesiu ir su mielu noru (bei dar didesnio smalsumo vedama - galbūt efektas didėja su laiku) jį sunaudosiu iki paskutinio lašelio! PS.Spalvų pasirinkimas ne pats plačiausias, tačiau tikiu, kad visos jų daugiau mažiau koreguojamos papildomais produktais.
INIKA kosmetikos galima įsigyti elektroninėje Bioeco parduotuvėje, taip pat šios kosmetikos stendus turi didžioji dalis ekologiška parduotuvė Biosala (Vilniaus Vokiečių gatvėje stendas tikrai egzistuoja, vakar tikrinau!).

24.1.14

STELLA by STELLA MCCARTNEY kvepalų apžvalga

   2011 metai. Būtent tuo metu prasidėjo mano parfumerinės kelionės tobulo kvapo link. Tiesa, pavargti teko iki 2012-ųjų spalio, kuomet  Creme de la creme atradau savo sielai ir širdžiai mylimus Maison Francis Kurkdjian Aqua Universalis forte perfume ir kurių, deja, finansiškai vis dar nesu pajėgi įsigyti, tad kad ir kokia sopančia širdimi, savo paieškas teko tęsti. Šios užsitęsė iki šių metų vasaros, kuomet pirmą kartą pauosčiau Stella by Stella Mccartney kvepalų. Pastarieji ėmė ir nejučia prilipo labiau, nei buvo tikėtasi. Ir štai jau doroju antrą kvepalų buteliuką.
   Ir nors daugelis Stella Mccartney tikriausiai sieja su sportine Adidas drabužių ir aksesuarų linija, ši moteris turėtų būti žinoma ir dėl savo vardu pavadintų kvepalų. Be jokios abejonės, kvepalus ši kūrė ne pati, į pagalbą Stella dar  2003 metais pasitelkė žinomą parfumerį Jaques Cavallier, o šis, pasitelkęs visas savo žinias, perteikė žinomos dizainerės asmenybę į kvepalų buteliuką.
  Kvepalų pagrindines natas sudaro rožių ir gėlių natos, lengvai persipinančios su gintaro, citrusinių vaisių ir švaros pustoniais. Tiesa, rožės imponuoja bene stipriausiai, tačiau šios visiškai neprimena įprastinio rožių kvapo, mat šis, susipynęs su bijūnų (kurių kvapo, tiesa, realybėje negaliu nė pakęsti) ir mandarinų ekstraktais sukuria naują kvapo sintezę. Kvapas nėra sunkus ar ypatingai pretenzingas, tačiau jauno vaikiškumo ar saldumo jame taip pat nė su žiburiu nerasime. Yra kvapų, kuriuos būtų galima priskirti serbentinių kvepalų klasei (klasifikavimas ir pavadinimas išgalvotas ir galioja tik mano galvoje), kurioje atsidurtų kažkada labai dievinti Lalique amethyst, Narciso Rodriguez For Her, Viktor & Rolf Flowerbomb, Givenchy Ange Ou Demon Le Secret, taip ir nepamėgti Tom Ford Black Orchid ir Love by Cloe.
  Iki šiol (ar bent jau tiek, kiek siekia mano parfumerinė atmintis - reikia pripažinti, kad pradinėse klasėse po kvepalų stendus tikrai nevaikščiojau) Stella by Stella Mccartney kvepalų didžiosiose kosmetikos parduotuvėse pastebėti neteko, atradau juos vienoje Vilniaus centre įsikūrusioje, dabar jau neegzistuojančioje, parduotuvėlėje/butike. Tačiau kaip ir viską šiais laikais, kvepalus galima užsisakyti internetu.
  Ir nors  Maison Francis Kurkdjian Aqua Universalis forte neatsižadėsiu niekada ir  jokie Stella neatstos to kvapo, pažadėjau sau, kad Maison įsigysiu tada, kai būsiu jiems ir jų rinkos kainai socialiai pasiruošusi - taupyti 579 litus už 70ml. talpos kvapą būtų ypatingai socialiai neatsakingas ir nebrandus sprendimas.

20.1.14

CREST 3D WHITE dantų balinimo sistemos apžvalga

  
 Tikriausiai lengvai perdedu įrašą priskirdama asmeniškumams, mat pastarasis greičiau dar vieno produkto apžvalga (tiksliau balinančių juostelių CREST 3D WHITE rekomendacijos), tačiau efektas toks ryškus ir akivaizdus, kad nepridėti jo prie asmeniškumų ir visiško suasmeninimo būtų visiška nuodėmė.
  Visuomet vengiau šypsotis plačiau nei besituštinantis katinas ne dėl to, kad turėčiau kreivai suaugusius dantis (pastarieji tikriausiai vidutinio grožio), o dėl to, kad mano natūralus dantų kaulas gelsvokos spalvos, tad plačiai besišypsodama jausdavausi mažumėlę nejaukiai.
  Jau trečius metus lietuviškuose internetiniuose forumuose sklando neaiškūs ebay.com ir kitų elektroninių parduotuvių tarpininkai, siūlantys įvairių amerikietiškų grožio ir higienos priemonių. Ne mažiau forumuose galima rasti informacijos apie balinimo pliusus (tiksliau vienintelį - baltesnius dantis) ir neišsemiamą galybę minusų (skauda, brangu, pavojinga ir pan.). Galiausiai, pavargusi nuo informacijos srauto ir galimų paieškų, nutariau užsimerkti ir surizikuoti.
  Kursą sudaro dvidešimt balinamųjų juostelių pakuočių. Vienoje pakuotėje dvi juostelės (ilgesnė viršutinei, trumpesnė apatinei dantų eilei). Rekomendacijose teko skaityti, jog juosteles patariama naudoti ne dažniau nei kas antrą dieną. Rezultatai žada būti pastebimi vos po pirmųjų panaudojimų.
  Tiesa, vos nuo pirmųjų juostelių naudojimo kartų padariau didelę klaidą - pirmąją juostelių porą įsidėjau penktadienio vakare, visą savaitę prasimaitinusi kavomis iš degalinių ir energetiniais gerimais (taip, baisiausią dalyką per visus ketverius savo studijų metus išgliaudžiau kaip riešutą sveikatos ir socialumo sąskaita), per savaitę išmiegojusi gal 10 valandų. Tikriausiai nieko nuostabaus, kad įsidėjusi juosteles ėmiau ir užmigau (nors instrukcija byloja juosteles laikyti dvi valandas). Paryčiais pabudau nuo didelio dantų skausmo, apgraibomis iškrapščiau juosteles iš burnos ir teoriškai vėl nuėjau miegoti. Nemiegojau, nes visą likusį laiką dantis nemaloniai maudė. Pradejavau ir praverkšlenau visą šeštadienį, tačiau dantys pasidarė tokie gražūs (nors veikiausiai tiesiog estetiškai balti, prie ko nebuvau pratusi), kad net skausmas neatrodė toks baisus (nors, tikėkite, ne bitučių kandžiojimas jautėsi).
Juostelėmis esu labai patenkinta ir rekomenduoju visoms, kam nerūpi bendra dantų būklė ir gerovė. Tikiu, kad dantų gydytoja už tokius poelgius ne tik nepagirtų, bet ir stipriai trinkteltų!
Būtų šaunu vizualiai parodyti pokyčius "prieš" ir "po", tačiau kompleksai ne be reikalo laikomi kompleksais: kompiuteryje neturiu nė vienos plačiai besišypsančios ir "nenufotošopintos" savęs. Tačiau net ir nuotrauka "po" kalba už save.

                   

19.1.14

L'Oreal "Miss Manga" Blakstienų tušo apžvalga

  Paprastai vengiu tinklaraštį gražinti internetinėmis komerciniais tikslais sukurtomis reklaminėmis produktų nuotraukomis, tačiau šis kartas privalo būti išimtis. L'Oreal prieš gerą mėnesį pristatė naująjį blakstienų tušą Miss Manga. Pastarasis grožio mylėtojus stebina ne tik dramatišku blakstienų efektu, bet ir stulbinančia komercine reklama su garsiąja Barbara Palvin (ši mergina lengvai atpažįstama iš Victoria Secret, Dior, HM, Armani Exchange, Chanel ir kt. kolekcijų pristatymų ir reklaminių kampanijų). Reklama užgniaužia žadą jau nuo pirmųjų sekundžių, o neįtikėtinai gilus Barbaros žvilgsnis nesąmoningai verčia pasidomėti stebuklinguoju produktu, suteikiančiu vėjavaikiško naivumo modelio akims.
 Vos pažvelgus į Miss Manga blakstienų tušo reklamą tenka susimąstyti: nuo kada L'Oreal, dedikuotas "žaviai ir veikliai" moteriai tapo toks jaunatviškas ir.. žaismingas? Panašu, kad iki šiol "krikšto mamos" kosmetika laikytas L'Oreal pamažu žengia pirmuosius žingsnius jaunesnės auditorijos link, o pirmuoju bandomuoju produktu tapo Miss Manga.
 Šis blakstienų tušas skiriasi nuo iki šiol įprastų ir pamėgtų L'Oreal produktų - šepetėlis lankstosi beveik 90 laipsnių kampu, o juodos spalvos aplikatorius suteikia ypatingai dramatišką įspūdį. Tiesa, mėgstančioms ilgas, tankias ir atskirtas blakstienas šio produkto nerekomenduočiau. Pastarasis suteikia sulipusių "voro kojelių" efektą ir sąmoningai sulipina blakstienas ties augimo linija. Kita vertus, asimetriškas aplikatorius leidžia be vargo pasiekti net ir smulkiausias blakstienas, o ypatingai turtinga formulė (tuo pasigirti gali visi L'Oreal tušai) užtikrina anglies juodumo blakstienas.
 Galutinis verdiktas - labai teigiamas, tačiau, atsižvelgiant į asmeninius lūkesčius, man jį tenka naudoti kartu su Maybelline Colossal Volum express tušu, iš favoritų sąrašo nesitraukiančiu jau trečius metus iš eilės. Abiejų produktų naudojimas užtikrina ir ryškias, ir tankias, ir viena nuo kitos atskirtas blakstienas. Ir nors vargu, ar Miss Manga taps tokiu pat mylimu kaip numylėtieji Million Lashes ar Colossal volum express, tušas tikrai vertas dėmesio.
 O kad jau išgyriau ir prisigyriau artėjančiu trečiuoju GROŽIO ALTORIAUS gimtadieniu, facebook paskyroje mano mylimiausių skaitytojų laukia dar vienas konkursas, kurio metu net penkios laimingosios galės mirksėti Barbaros Palvin blakstienomis!

17.1.14

ARTDECO "Color Lip Shine" lūpų dažų apžvalga

  Prieš keletą mėnesių Lietuvos ARTDECO kosmetikos stenduose  atsirado dar vienas dekoratyvinės kosmetikos, skirtos lūpų ryškinimui, produktas - Color Lip Shine lūpų dažai. Gavusi galimybę juos išbandyti nedvejojau nė akimirkos,  visuomet smagu analizuoti ne tik teoriškai pateiktas naujienų reklamas, bet ir fizinius objektus!
  Pastarieji lūpų dažai tiek savo dizainu, tiek pradine konsistencija, primena garsiuosius Chanel Rouge Coco Shine lūpų dažus, o didžiosios kosmetikos fanatikės įžvelgtų panašumą ir su Shiseido Shimmering Rouge ar Benefit Silky-Finish lipstick lūpų dažais.
  Tiesa, ne mažiau  svarbu atkreipti dėmesį ir į dažų tekstūrą. Želė pavidalo kreminiai Lip Color Shine suteikia ne tik norimą spalvą (tiksliau ne spalvą, o atitinkamą atspalvį), tačiau ir veidrodinį blizgesį. Lūpos atrodo padažytos lūpų dažais ir permatomu blizgiu. Būtent pastarasis suteikia daugiau drėgmės lūpoms, tad šios ilgesnį laiką išlieka estetiškos kondicijos, kuri žiemos metu tampa ypatingai svarbi ir aktuali kiekvienai. Tačiau mėgstančioms ypatingai intensyvias lūpų dažų spalvas šio produkto nerekomenduočiau, jis labiau patiks toms, kurios mėgsta švelnų atspalvį, o ne sodrų pigmentą. Taip pat pastebėjau, jog produktas linkęs subėgti į smulkesnes raukšleles, tad labai svarbu, kad prieš dažantis šiuo lūpdažiu lūpos jokių neturėtų pašerpetojimų ar suskilinėjimų. Taip pat rekomenduoju prieš tepant dažus įsitikinti, jog lūpų kontūras tinkamai pabrėžtas panašia lūpų pieštuko spalva, dėl lengvos želė konsistencijos papildomas štrichas lūpų pieštuku - būtinas.
  Mano mėginta 59 numeriu pažymėta vyšninė spalva savo sudėtyje turi mikro perlamutrinių blizgučių, tad šios naudojimas, kad ir kokiu madingu laikomas ateinantį sezoną, mano kasdienybėje lieka atidedamas neribotam laikui, o klasikinė raudona (nr. 29) gali pasigirti visiškai matiniu atspalviu, tačiau svarbu atkreipti dėmesį į faktą, raudonos atspalvių yra begalės ir šie tinka ne kiekvienai. Bijau, kad mano odos atspalviui pastaroji kraujo raudonumo raudona nėra visiškai tinkama.
  Ir nors pastarųjų savo favoritais laikyti nedrįsčiau, manau, jog produktas tikrai vertas dėmesio. Bet kokiu atveju Color Lip Shine lūpų dažų serijai dedu pliusiuką ir jau suradau neutralų atspalvį, idealiai tinkantį mano odai!
  O kad nebūtų nuobodu nuolat skaityti kosmetikos apžvalgų neturint galimybės išmėginti produktų realiai, GROŽIO ALTORIAUS trečiojo gimtadienio proga  GROŽIO ALTORIAUS facebook paskyroje jau netrukus turėsite galimybę laimėti tris ARTDECO COLOR LIP SHINE lūpų blizgius. Ir bijau, kad dovanų gimtadienio proga bus dar daugiau!

12.1.14

"DIRTY WORKS" prekinio ženklo apžvalga

   Praskriejus visoms gražiausioms žiemos šventėms ir vėl tenka grįžti prie kasdienių darbų rutinos ir įprasto gyvenimo. Tačiau mūsų kasdienybę nuolat skaidrina naujos ar tiesiog neatrastos grožio priemonės! Youtube grožio kanalų gerbėjoms DIRTY WORKS kūno priežiūros produktai nėra jokia naujiena, tačiau Lietuvos rinkai šiuos pasaulyje pripažintus produktus reikėtų sutikti ypatingai pakylėta nuotaika.
   DIRTY WORKS kūno priežiūros priemonės su taukmedžio ir kakavmedžio sviestu, migdolų aliejumi, Vitaminu E ir vaistažolių ekstraktais padeda minkštinti ir glotninti odą. Tiesa, išmėginus Dirty Works kūno prausiklį, kūno sviestą ir rankų kremą galiu patvirtinti sudedamųjų dalių, aprašomų informaciniuose lapeliuose egzistavimą - apie juos byloja vaistažolinis/citrusinis produktų kvapas. Visi produktai pasižymi vienodu kvapu, tad kvapas tampa dar ryškiau pastebimas. Gaila, tačiau mano išpuikusiai uoslei kvapas pasirodė pernelyg erzinantis, ir nors produktai iš tiesų verti dėmesio - rankų kremo konsistencija tinkama kasdieniam naudojimui, kūno sviestas pakankamai lengvas, kad jį būtų galima tepti prieš pat apsirengiant drabužius, o kūno prausiklis atlieka visas būtinas savo paskirtis - dėl nepriimtino kvapo šiuos produktus turėsiu atidėti iki tol, kol kvapas pasidarys priimtinas.
 Atsižvelgus į komentaruose išsakytą pastebėjimą apie apžvalginius produktus, nuo šiol stengsiuosi nepamiršti pateikti kelių nuorodų, kaip ir kur galima įsigyti minetųjų produktų - Dirty wokrs kūno priežiūros priemonių galite rasti  www.kaipsmilga.lt elektroninėje parduotuvėje arba, jei mėgstate šmirinėti po didžiuosius prekybos centrus, Kosmada parduotuvės konsultantai laukia jūsų išskėstomis rankomis!
© 2016 Kotryna Uogintaite